این سبکِ واحد پولی ما یک توهین به اعداد است و یک توهین به انسانها. هزار تومان یعنی 10 هزار ریال. یک واحد پول معمول ما الآن 10 هزار تومان است، این ارزش پولی را بیاییم اسمش را بگذاریم 1 تومان و بعد مصرف کنیم، بعد کلا پول نقد را کنار بگذاریم و فقط از کارتهای اعتباری استفاده کنیم تا اگر نیاز شد کمتر از آن مقدارِ پول چیزی بخریم از آن استفاده شود و خود دستگاه حساب کند.
در مدینه فاضلۀ من مغازه ها دیگر صاحب ندارند، تمامی تولیدات به وسیلۀ رباتها و کامپیوترهای هوشمند انجام میشود. از کشاورزی و دامداری بگیر تا ساخت وسایل صنعتی همه و همه از اولی ترین مراحل که استخراج نفت و منابع از سنگهای معدنی باشد تا آخرین مرحله که قرار دادن جنس در قفسه مغازه باشد توسط رباتها انجام میشود.
انسانها همگی مشغول، مطالعه، نویسندگی، عبادت و پیمودن مسیر کمال هستند. چرا که ساختار جهان روی تکامل بنا شده، از زمانی که کودکی زاده میشود باید از خود بپرسیم چرا کودک نباید با علمی که قبل از خلقت داشته متولد شود؟ چرا خالیِ خالی؟ و ضعیف؟
چرا که باید کامل شود و قوی شود و جز این کار کار دیگری ندارد. اقتصاد احمقانهترین چیزی است که بشر به آن مشغول شده، پول و مال خواهی کنار گذاشته میشود و کسی که دنبال بیشتر خواستن است اشکال ندارد بهش میدهیم ولی بداند که از درجه کمالش کم میشود. هر چه قدر بخواهد خانه بزرگتر و بیشتر بهش میدهیم ولی باید خدمتش عرض کنم که تمام خانهها و وسایل نقلیه همه شبیه یکدیگر هستند و فرقی ندارند.
تفاوتها به شدت کم است. اصالت روی تجربه بیشتر داشتن است، علم بیشتر، فهم بیشتر و تکامل بیشتر. یک شهر با نهایتِ تکنولوژی. اما باید چه کنیم با این همه آدمِ احمق؟ سوالی مطرح میشود که آیا این انسانهایی که هدفشان پوچیات و مزخرفات شده این به خاطر محیطی است که در آن رشد کردهاند و زمینه و جامعه مقصر است یا که ذات خودشان مایه وجود چنین خواستهایی شده؟
من معتقدم جامعه و محیط باعث شده. اگر کودکی وقتی زاده میشود از ابتدا تا انتها ببیند که همه دور و اطرافیانش یک چیز میخواهند و بفهمند که اعلی و برتر چیست. اگر مشکل اقتصادی نداشته باشد، اگر به هواهای نفسانیاش نپردازد خودش آن قدر عاقل است که راه دیگری را نخواهد دید.
مارکس درست میگفت این مردم اگر شکمشان کمی فقط کمی گرسنه بمانند طغیان میکنند. اقتصاد واقعا زیربناست، درست میگفت اما غالب مردم و نه مطلق. همه این گونه نیستند که اصل برایشان اقتصاد باشد.
درباره این سایت